onsdag 2. februar 2011

Uke 5, Sammensatte tekster

Comic Life er et artig program å jobbe med :) Det er enkelt å bruke, og må jo fenge elevene. De kan boltre seg med bilder, skrift, snakkebobler, farger og layout på sidene de lager. Kunnskapsløftet sier under norsk, etter 2.trinn, sammensatte tekster: eleven skal kunne samtale om hvordan ord og bilde virker sammen i bildebøker og andre bildemedier(UFD 2006) Å bruke bilder satt i en tegneserielayout med tekst til, må jo være en spennende og motiverende måte å jobbe mot dette kompetansemålet på. Så her mener jeg at Comic Life vil gi merverdi i arbeidet for å nå dette målet. Kunnskapsløftet sier under norsk, hovedområde,sammensatte tekster: "Hovedområdet sammensatte tekster viser til et utvidet tekstbegrep der tekst kan være satt sammen av skrift, lyd og bilder i et samlet uttrykk. Det innebærer arbeid med tekster som bildebøker, tegneserier, aviser, reklame, nettsider, sangtekster, film og teater. Hovedområdet omfatter både elevens egen tekstproduksjon og opplevelse, kritisk vurdering og analyse av sammensatte tekster. Å kunne lese en sammensatt tekst dreier seg om å finne mening i helheten av ulike uttrykksformer" (UFD 2006) her kan Comic Life være et flott arbeidsredskap, både når det gjelder å produsere tegneserier og å oppøve kompetanse i å lese en sammensatt tekst. De kan lese hverandres tekster.  Ved å produsere og lese  sammensatte tekster, får de god trening i å finne mening i helheten av ulike tekstformer. 


Siden jeg har laget er med bilder tatt på en restaurant i Florida, sommeren 2010. Personene på bildene er mine barn. De har gitt tillatelse til at jeg kan bruke bildene. Fotografen er meg :)
_________________________________________________________


Kilder:


UFD (2006) Læreplan i norsk, kompetansemål etter 2.trinn. [Internett] Tilgjengelig fra:http://www.udir.no/grep/Lareplan/?laereplanid=1100204&visning=5&sortering=2&kmsid=1100209 (Lastet ned 03.02.2011)




UFD (2006) Læreplan i norsk, sammensatte tekster [Internett] Tilgjengelig fra: http://www.udir.no/grep/Lareplan/?laereplanid=1100204&visning=2&ho=1100207 (Lastet ned 03.03.2011)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar