mandag 4. oktober 2010

5.1. Øvingsoppgave 1


Skolerelaterte lenker

Det finnes mange lenker på nettet som er skolerelatert, både elevarbeid og læringsressurser fra blant annet diverse lærebokforlag.
I 1.klasse benytter vi oss mye av Gyldendals nettoppgaver tilknyttet matematikkverket Multi.
http://web3.gyldendal.no/multi/1-4nettoppgaver/
Elevene i 1.klasse liker disse sidene og det gir variasjonen i den første matematikkopplæringen. Vi bruker ofte pc når vi har stasjonsundervisning. Da vi jobbet med telling hadde vi kortspill, Yatzy og pc-oppgaver på tre forskjellige stasjoner. Multi sine nettsider følger bokas temaer og har varierte og nivådelte oppgaver om telling. http://web3.gyldendal.no/multi/1-4nettoppgaver/multi1a/kapittel2/
Dette gir elevene mulighet til å jobbe med temaet på varierte måter. De jobber to og to sammen med oppgavene på nett og hjelper hverandre.

Safari har morsomme og lærerike sider innen bokstavopplæring.  http://web2.gyldendal.no/abc/ De har felles side for 1. og 2. klasse, så her varierer det med store og små bokstaver. Viktig at vi her er nøye med hvilke sider vi tilbyr til hvilke barn. I 1. klasse har de aller fleste nok med de store bokstavene, siden det er de vi jobber med der.

Elevarbeid som ligger ute på nettet kan virke som en motivator på elevene for å lage slike tekster selv. f.eks. http://www.skole.trondheim.kommune.no/eberg/7klasse0708/blokka/blokka.htm Denne type oppgaver passer for eldre barn enn 1.klassingene, men artig for dem å se at slike sider finnes og de kan brukes til høytlesning,  og vi kan fortelle at litt fram i tid skal de få lage slike tekster.

__________________________________________

Litteratur:

Eberg skole, Blokka, skriveprosjekt 2006 [Internett] Tilgjengelig fra: http://www.skole.trondheim.kommune.no/eberg/7klasse0708/blokka/blokka.htm (lastet ned 26.11.2010)

Gyldendal undervisning (u.å.), Safari 1-2, ABC. [Internett] Tilgjengelig fra: http://web2.gyldendal.no/abc/ (Lastet ned 04.10.2010)


Multi (u.å.), Multi 1-4 nettoppgaver, 2.utg. [Internett] Tilgjengelig fra: http://web3.gyldendal.no/multi/1-4nettoppgaver/ (Lastet ned 04.10.2010)


Multi (u.å.) Multi 1A, telling [Internett] Tilgjengelig fra: http://web3.gyldendal.no/multi/1-4nettoppgaver/multi1a/kapittel2/ (Lastet ned 04.10.2010)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar